#FEBRUARIFARVER2021

Covid-19 har hele sidste år haft stor effekt og paralyseret store dele af samfundet. Kulturlivet er særligt ramt, da aktørerne er afhængige af at være til stede i gadebilledet, hvilket nu er blevet umuliggjort grundet restriktionerne i forbindelse med smitteinddæmningen, og idet diverse kunstnere ikke længere har mulighed for at præge publikum på byens gallerier.

Dette stopper dog ikke kunstner og initiativtager Maiken Damsgaard, som på 7. år kører et koncept igennem Facebook og Instagram kaldet #FEBRUARIFARVER. Formålet med projektet er at skabe et kreativt og kunst-relateret fællesskab, synliggøre deltagernes kunst samt kunstneriske proces og skabe mere synlighed omkring kunsten på de platforme, hvor kunderne befinder sig. Hun har i år valgt at centrere projektet omkring temaet Corona med henblik på at gøre projektet aktuelt samt opfordre kunstnere til at reflektere over temaet og beskæftige sig med temaets effekter på det samfundsmæssige fællesskab samt på individet, og kommunikere dette ud igennem kunsten.

Inspiration til projektet stammer fra den amerikanske kunstner Leslie Seate, som efter en kunst-relateret podcast, der omhandlede, hvordan man kunne skabe mere synlighed online omkring sin kunst, etablererede et projekt, hvor alle deltagere kunne dele et link til deres kunstside hver dag i november. Projektet fik stor succes.

For Maiken Damsgaard er det at tegne udsprunget af behovet for at reflektere, og hun foretrækker at anvende farveblyanter, men på grund af graviditet og barsel, er der ikke blevet produceret meget de sidste år. For et par år siden opstod interessen for online markedsføring, og hun har siden haft sit fokus på det. Maiken har tidligere etableret projektet ”Kunst uden støv”, hvor hun vejledte kunstnere til, hvordan de kunne optimere synligheden online og hun har stadig Facebookgruppen ”Hvordan sælger jeg kunst online”.

Blandt deltagerne i #FEBRUARIFARVER2021 kan man bl.a. møde Louise Nordstrøm Hansen, der med sit brand IseArt havde sin store debut i form af fernisering Halloweenaften sidste år i All-in selskabslokalerne på Amager. Louise mener, at kulturlivet er gået i stå på grund af Corona, og idet at hun og andre kunstnere ikke kan invitere kunderne fysisk indenfor, er sådan et projekt lige hvad Louise og hendes kollegaer har brug for. Hun mener nemlig, at det er nødvendigt at omtænke, hvordan man kan præge sit publikum, der hvor de befinder sig - så hvis publikum er derhjemme, må man finde en måde at få bragt kunsten hjem til publikum. Udover at Louise sniger sin kunst ind i publikums stuer, kan IseArt også opleves i vandrehallen og personalekantinen på Hvidovre Hospital hele marts 2021.

#FEBRUARIFARVER2021 Projektet starter 1. februar og det forventes at deltagerne deler kreativt indhold hver dag måneden ud. Indholdet kan både være færdige produkter men også billeder af processen. Derudover bestemmer deltagerne selv, hvordan de vil arbejde med temaet. Som deltager har man igennem Facebookgruppen mulighed for at indgå i et kreativt fællesskab, hvor man kan spare med andre kunstnere, lade sig inspirere af øvrige deltageres teknikker samt måder at synliggøre sig på og dele samt tilegne sig konstruktivt kritik.

Ønsker man at deltage i projektet som kunstner, kan man sende en anmodning til Facebookgruppen ”Februar i farver 2021”. Hvis man ønsker at få sig en kulturel oplevelse i hjemlige rammer eller finde det næste kunstneriske element til sin tomme væg, kan al kunsten fra projektets deltagere findes igennem #FEBRUARIFARVER2021 både på Facebook og Instagram.

/Maria Kirk Christensen

#FEBRUARIFARVER2021

Corona Kid 18 x 24 cm SOLGT

#FEBRUARIFARVER2021

Ballarina 40 x 40 cm SOLGT

#FEBRUARIFARVER2021

Corona Insight 24 x 30 cm

#FEBRUARIFARVER2021

Corona Dreaming 24 x 18 cm

#FEBRUARIFARVER2021

Corona Kiss NOT FOR SALE